Ivóvízvizsgálat
Az ivóvíz a legfontosabb és legtöbbet vizsgált élelmiszer. Hazánkban az ivóvíz minőségére vonatkozó követelményeket, a vizsgálandó paraméterek körét és a vizsgálatok gyakoriságát a 5/2023. (I.12.) Kormányrendelet tartalmazza.
Laboratóriumunk jogszabályi előírásoknak és szabványoknak megfelelve végzi akkreditált kémiai, mikrobiológiai és mikroszkópos biológiai vizsgálatait és akkreditált mintavételi tevékenységét, többek között:
- vízszolgáltatók, élelmiszerelőállító üzemek, különböző létesítmények önellenőrző vizsgálatait,
- vízvezetékrendszerek kiépítése, vízhálózatok bővítése utáni használatbavételi engedélyhez szükséges bakteriológiai vizsgálatokat,
- állatjóléti támogatások igényléséhez előírt vizsgálatokat,
- víztisztító berendezések vizsgálatához szükséges paraméterek vizsgálatát,
- szikvízüzemek palackozott és töltővizeinek előírt vizsgálatait,
- ivóvíz, használati melegvíz Legionella által okozott fertőzési kockázat becsléséhez szükséges Legionella vizsgálatait.