Ivóvízvizsgálat

Az ivóvíz a legfontosabb és legtöbbet vizsgált élelmiszer. Hazánkban az ivóvíz minőségére vonatkozó követelményeket, a vizsgálandó paraméterek körét és a vizsgálatok gyakoriságát a 5/2023. (I.12.) Kormányrendelet tartalmazza.

Laboratóriumunk jogszabályi előírásoknak és szabványoknak megfelelve végzi akkreditált kémiai, mikrobiológiai és mikroszkópos biológiai vizsgálatait és akkreditált mintavételi tevékenységét, többek között:  

  • vízszolgáltatók, élelmiszerelőállító üzemek, különböző létesítmények önellenőrző vizsgálatait,
  • vízvezetékrendszerek kiépítése, vízhálózatok bővítése utáni használatbavételi engedélyhez szükséges bakteriológiai vizsgálatokat,
  • állatjóléti támogatások igényléséhez előírt vizsgálatokat,
  • víztisztító berendezések vizsgálatához szükséges paraméterek vizsgálatát,
  • szikvízüzemek palackozott és töltővizeinek előírt vizsgálatait,
  • ivóvíz, használati melegvíz Legionella által okozott fertőzési kockázat becsléséhez szükséges Legionella vizsgálatait.